Even voorstellen: Johanna Koffeman-Kramer

Johanna Koffeman-Kramer03-10-2022 11:57 03-10-2022 11:57

Ik ben Johanna Koffeman-Kramer, 31 jaar en kind van God. Ik werk als beleidsmedewerker in het Europees Parlement voor de ChristenUnie en mag de campagneleider zijn voor CU Flevoland tijdens de PS&WS 2023 verkiezingen. Ik ben geboren en getogen op Urk en na een paar Europese omzwervingen hebben we nu sinds anderhalf jaar weer onze eigen plek op Urk. Ik zeg we, want ik ben ondertussen zeven jaar getrouwd met een hele leuke vent en moeder van twee heerlijke jochies (4 en 2 jaar). 

Ik ben afgestudeerd aan twee universiteiten, Universiteit Utrecht en Masarykova Univerzita (Tsjechië), van de double-degree masterstudie European Governance. Tijdens deze opleiding werkte ik parttime als adviseur Europese en Maritieme Zaken bij Gemeente Urk en studeerde ik af bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel, een soort Provinciaal lobby-huis. Uiteraard bij Provincie Flevoland. Het regionale en Europese aspect was dus al sterk aanwezig en dat bracht me bij mijn huidige functie. Sinds 2017 ben ik namelijk beleidsmedewerker bij de Eurofractie van de ChristenUnie, voor Peter van Dalen. Als senior-beleidsmedewerker daar houd ik me bezig met milieu, energie en onderzoek, landbouw, constitutionele zaken, de interne markt en consumentenbescherming, maar vooral: visserij. Dat ik na mijn studie European Governance aan de slag kon bij de Eurofractie was alsof er twee puzzelstukjes in elkaar klikten.

Na tweemaal zelf kandidaat gestaan te hebben (Europese verkiezingen 2019 en landelijke verkiezingen 2021), mag ik deze ervaring omzetten naar de rol van campagneleider. De volledige lijst voor de PS&WS-verkiezingen wordt in de loop van het jaar bekend gemaakt door de selectiecommissie. Ik weet zeker dat er fantastische mensen op de lijst zullen staan. Mensen die bekend zijn met het gedachtegoed van de ChristenUnie om vrede te zoeken en recht te doen. Juist in deze tijd kan een sterk christelijk-sociaal geluid het verschil maken in onze provincie. De komende tijd houd ik u via de nieuwsbrieven op de hoogte over de campagne. In afhankelijkheid van Hem aan wie we alles mogen toevertrouwen.

« Terug