Formateurs presenteren coalitieakkoord Flevoland

coalitie onderhandelingendinsdag 13 juni 2023 17:13

beeld ANP, Koen van Weel

Geachte leden van de ChristenUnie Flevoland,

De afgelopen periode is er intensief gesproken tussen de fracties van de BBB, VVD, PVV, ChristenUnie en SGP in Flevoland. Dit heeft ertoe geleid dat deze partijen gezamenlijk tot een coalitieakkoord zijn gekomen.  Het coalitieakkoord wordt vrijdagavond 16 juni 2023 tijdens een persconferentie gepresenteerd op het provinciehuis in Lelystad.

De persconferentie vindt plaats op vrijdag 16 juni om 18.30 tot 19.30 uur op het provinciehuis waarbij de formateurs Pieter van Maaren (CDA) en Herman Sietsma (ChristenUnie) en de fractievoorzitters van de vijf partijen (Anja Keuter, Ellentrees Müller, Willem Boutkan, Harold Hofstra en Geert Post) een toelichting geven aan de pers en eventuele vragen beantwoorden.

Het coalitieakkoord wordt na afloop van de persconferentie vrij gegeven. U zult na afloop van de persconferentie ook persoonlijk een bericht ontvangen met de inhoud van dit akkoord. Het leek ons goed om u vooraf hierover te informeren omdat wij weten dat een aantal leden dit proces met veel belangstelling volgen, meeleven met de fractie maar ook dat er ook zorgen zijn over de samenstelling van deze Flevolandse coalitie. Als fractie begrijpen we de zorgen maar zijn we ook dankbaar voor het resultaat wat we hebben mogen bereiken in dit coalitieakkoord.

Namens de fractie,

Harold Hofstra, Ria Visser Kapitein, Ab de Jong

 

Labels

« Terug