Verbinding

200127 blog Tamara.jpg
CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
Door Tamara Strating op 27 januari 2020 om 09:39

Verbinding

Er zijn van die dingen die je pas waardeert als je ze ervaart. Al een paar jaar houdt het thema verbinding mij bezig. Wanneer voel ik me verbonden, waarmee of met wie voel ik me verbonden? Het gevoel van verbinding heeft bij mij iets te maken met zingeving ook. Met betekenis hebben en betekenisvol zijn.

Ook in de politiek kan dat me bezighouden. Wat raakt ons? Wat zet ons in beweging? Waar kunnen we verschil maken? Best grote vragen eigenlijk.

In de afgelopen week zijn we ook als fractie bezig geweest met verbinden. Als fractie en steunfractie onderling, waarbij we ontdekten dat er zaken zijn die ons binden, maar ook dat we verschillend zijn. Dat is niet erg, maar wel goed om van elkaar te weten. Later in de week hebben we als fractie werkbezoeken afgelegd. Een manier om ons te verbinden met de inwoners van Flevoland, met ondernemers die zich inzetten voor jongeren die niet vanzelf mee kunnen doen en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak gaat hier complexe problematiek achter schuil, waardoor de situatie extra moeilijk is, maar ook schrijnend kan zijn in een samenleving waarin je wordt afgerekend op ‘gewoon mee kunnen doen’. Dat lukt niet iedereen en dan is het mooi dat er plekken zijn waar deze (vaak) jongeren en werkenden op een veilige, overzichtelijke werkplek de kans krijgen om hun talenten in te zetten.

 Zelf merkte ik, dat deze werkbezoeken helpen om mij te verbinden aan de samenleving waarvoor ik de politiek in ben gegaan. Dat ik weer herinnerd word aan datgene waarvoor ik het wil doen, het vuur wordt daardoor aangestoken. Daarin is het ook zoeken naar wat ik, wat wij als ChristenUnie in Flevoland kunnen doen, ook samen met andere volksvertegenwoordigers en bestuurders in onze provincie. Om die reden zijn we in de afgelopen week ook in dat verband bij elkaar gekomen, om te praten over welk geluid we als ChristenUnie willen laten horen als het gaat om de energietransitie. Hoe kijken we met elkaar naar deze transitie? Hoe ambitieus willen en kunnen we zijn? Hoe nemen we hierin onze inwoners mee? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Goed om hierover met elkaar in gesprek te zijn. Wat mooi is, is dat we aan het einde van deze avond allemaal constateerden dat het belangrijk is om elkaar snel te kunnen vinden. Weer die verbinding, die ons helpt om de richting te zoeken waarin we willen gaan.

De rode draad in dit verhaal? Wat mij betreft wordt ons leven en ons werken waardevol en betekenisvol als we in verbinding staan met anderen. Dat is niet iets vanzelfsprekends en komt niet perse altijd vanuit onszelf. Vandaag hoorde ik mijn dominee hierover zeggen dat het begint met verbinding met God de Heer door Jezus Christus, zijn Zoon. In Hem ben ik met mezelf en met anderen verbonden. Wat prachtig, dat Hij ons laat delen in de rijkdom van de relatie tussen Vader, Zoon en Geest! Vanuit die verbondenheid mag ik aan de slag in zijn wereld, met anderen om daarin samen op te trekken. In verbinding blijvend door ontmoeting en dialoog.

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht