Berichten geschreven door Tamara Baas

 1. Tamara.jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 16 februari 2022

  Afscheid

  Op 16 februari hoop ik afscheid te nemen van de provinciale politiek, tenminste, als Statenlid. In april 2018 werd ik geïnstalleerd, en nu, nog voor het einde van de periode, is er iets anders op mijn pad gekomen.

  Lees verder
 2. foto kruis en doornenkroon.png
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 23 april 2020

  Littekens

  Hoe schrijf je een blog in een tijd waarin ontmoetingen met anderen maar in zeer beperkte mate kunnen plaatsvinden? Ik merk dat ik dat lastig vind. Ontmoetingen met anderen zorgen bij mij voor andere perspectieven, zodat ik naar iets wat ik meemaak, of waar ik over nadenk, anders kan kijken. Alsof ik er dan beter ‘omheen kan lopen’ om het van een andere kant te kunnen belichten.

  Dat aspect is weggevallen en ik merk dat het mij geen goed doet. Ik blijf daardoor langer ronddwalen in mijn eigen gedachtenwereld, wat niet altijd verrijkend is. Vaker niet, moet ik u bekennen.

  Lees verder
 3. 200127 blog Tamara.jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 27 januari 2020

  Verbinding

  Er zijn van die dingen die je pas waardeert als je ze ervaart. Al een paar jaar houdt het thema verbinding mij bezig. Wanneer voel ik me verbonden, waarmee of met wie voel ik me verbonden? Het gevoel van verbinding heeft bij mij iets te maken met zingeving ook. Met betekenis hebben en betekenisvol zijn.

  Lees verder
 4. DSC_4252 (2).jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 4 november 2019

  Onrust in deze wereld, uitzien naar de nieuwe

  We leven in onrustige tijden, waarin van alles op losse schroeven lijkt te staan. Onze toekomst lijkt onzekerder dan ooit, zo komt het mij voor. Maar misschien is dat een gedachte die hoort bij het ouder worden. Tegelijk zie je juist vandaag ook jongeren in beweging komen, voor hun toekomst.

  Lees verder

  Labels: ,

 5. 20190617 blog Tamara.jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 17 juni 2019

  Examens en keuzes maken

  We zitten in een bijzondere periode bedacht ik mij in de afgelopen week. Veel leerlingen hebben te horen gekregen of zij zijn geslaagd voor hun opleiding of dat zij nog een herkansing kunnen doen om alsnog dat diploma te behalen wat hen toegang geeft tot een vervolgstap.

  Lees verder

  Labels: ,

 6. Zeewolde (2).jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 4 april 2019

  Verkiezingen Provinciale Staten 2019 in Zeewolde

  Ergens in januari kwam vanuit het bestuur de vraag naar mij toe of ik als kartrekker in Zeewolde de campagne wilde leiden. Natuurlijk wilde ik dat, logisch, omdat ik Zeewolde het beste ken! Gelukkig wel met de ondersteuning van het bestuur, want zonder dat zou het veel lastiger zijn.

  Lees verder

  Labels: ,

 7. 20190115 blog Tamara.jpg
  CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
  Door Tamara Baas op 17 januari 2019

  Politieke bubbel?

  Op het moment van dit schrijven is het bijna 8 maanden geleden dat ik werd geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten in Flevoland voor de fractie van de ChristenUnie. Een mooi moment om eens terug te kijken voor mijzelf, om te reflecteren op hoe ik die rol heb opgepakt en invul.

  Lees verder

  Labels: