Vis

200210 blog Bryant.jpg
CU Flevoland PS en WS 2019-61web.jpg
Door Bryant Heng op 10 februari 2020 om 10:02

Vis

Vis vormt voor mij een leidraad en speelt een belangrijke rol in mijn leven, zowel symbolisch als letterlijk. Ichtus is Grieks voor vis en het symbool voor het christelijke geloof. De eerste stappen in Almere en Flevoland waren voor mij begin jaren 90 in de Almeerse Waterwijk en toevalligerwijs bij de Ichthus school. Een basisschool waar naast de reguliere lessen ook ruimte is voor het delen van het christelijk geloof.

Tropische zoetwatervissen en aquaria zijn al jarenlang een persoonlijke hobby van mij. Ik ervaar rust in het onderhouden van aquaria en vind het mooi om bijvoorbeeld verschillende biotopen na te bootsen. Ook kan ik oprecht genieten van bezoeken aan grote aquaria en dierenparken. En waar mogelijk, te snorkelen of te duiken.

Ook betreft dieet vind ik het heerlijk om geregeld een visje te eten. Haring, kibbeling, gerookte zalm, en af en toe wat sushi gaat er bij mij goed in. Een lekkere en gezonde bron van Omega3 vetten en natuurlijk is vis een waardevolle voedselvoorziening in het algemeen.

Fascinerend is het dat er in de natuur en Flevolandse wateren veel vis is te bekennen is, en geconcentreerd op Urk hebben we een actieve visserijsector. Zo brachten we recent een bezoek aan visverwerkingsbedrijf NorthSeaFood Holland op Urk. Ik vond het zeer boeiend om te zien hoe het productieproces verloopt en dat de producten vervolgens ook naar vele internationale bestemmingen worden geëxporteerd voor verkoop en consumptie. Een sector die te kampen heeft met o.a. het pulsvisverbod, brexit en de bijbehorende export afhankelijkheden en gevoeligheden. Wat dat betreft is het een waardevolle sector en industrie die onze aandacht blijft verdienen en steun nodig heeft.

Ook het Woord verwijst veelvuldig naar vis en naar vissers, zo ook in Mattheus 4.v 18-20 waar twee broers die oorspronkelijk vissers van beroep waren discipelen werden en de opdracht kregen vissers van mensen te worden.

 Op een dag liep Hij langs het Meer van Galilea en zag twee vissers hun net in het water gooien. Het waren twee broers: Simon, die ook wel Petrus wordt genoemd, en zijn broer Andreas. Jezus zei tegen hen: ‘Ga met Mij mee. Dan zal Ik een ander soort vissers van jullie maken. Vissers die mensen voor Mij vangen.’ Zij lieten meteen hun netten liggen en gingen met Hem mee.

Zo mogen we dienstbaar zijn en in vertrouwen doen wat ons gegeven is.

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht