Flevoland op de wielen: slimmer, schoner en zuiniger

ewhoppentochtlandschap_13-10-17_25.JPG
Harold poster 2019.jpg
Door Harold Hofstra op 7 maart 2019 om 09:54

Flevoland op de wielen: slimmer, schoner en zuiniger

De provincie speelt een belangrijke rol in het organiseren van vervoer. Of je nu voor de auto, fiets of trein kiest. Want die keuzevrijheid is belangrijk voor Flevoland. De ChristenUnie wil de provincie een stuk bereikbaarder maken.

Dit doen we door het vervoer slimmer, schoner en zuiniger te organiseren. En daar zetten we slimme methoden voor in. Samen met bedrijven, organisaties en start-ups die gespecialiseerd zijn in slimme oplossingen zetten we grote stappen vooruit. Met deze vijf stappen zijn we een flink eind op weg.

1.Fietssnelwegen

Er moeten meer ‘fietssnelwegen’ komen langs belangrijke wegen. Deze wegen moeten aantrekkelijk zijn voor woon-werk verkeer, E-bikes en wielrenners. We willen in 2025 een groei in het fietsgebruik van 25% bereiken. 

2. Slimme ICT-toepassingen

Het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC) bij Marknesse moet er komen. Het MITC zoekt met behulp van slimme ICT-toepassingen oplossingen voor bereikbaarheid, mobiliteit, cybersecurity en de ontwikkeling van schone en duurzame voertuigen. Een soort speeltuin voor volwassenen dus!

3. Meer elektrische laadpunten en een waterstoftankstation

Er moeten meer laadpunten voor elektrische voertuigen komen. Ook wordt het tijd voor een waterstoftankstation in Flevoland, omdat waterstof door een groeiende groep automobilisten als duurzame brandstof wordt gebruikt. Nederland telt nu 4 stations, en binnenkort komen er elf in ons land bij. Maar niet in Flevoland. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

4. De Nieuwe Noordelijke spoorlijn

De ChristenUnie wil onderzoeken of een Nieuw Noordelijk treintraject (Lelystad-Heerenveen- Drachten-Groningen) er kan komen. Dat is een hartstochtelijke wens, omdat we weten dat het heel veel reisvoordeel kan opleveren voor studenten en forenzen.

5. Veiligheid, veiligheid, veiligheid

Nog te vaak gebeuren er (ernstige) ongelukken op de provinciale wegen. We stellen als doel dat er in 2029 50% minder verkeersdoden- en gewonden vallen t.o.v. 2019. We focussen vooral op het tegengaan van ongelukken met kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen en ouderen.

Met deze vijf maatregelen helpen we Flevoland sneller vooruit. En dat doen we met elkaar. De ChristenUnie staat open voor nieuwe ideeën. Dus als jij extra ideeën hebt voor slimmer, schoner en zuiniger vervoer in Flevoland, dan dagen we je uit om ons te mailen! Stuur jouw idee naar harold.hofstra@christenunie.nl

Deel dit bericht