Verkiezingen Provinciale Staten 2019 in Zeewolde

Zeewolde (2).jpg
CU Flevoland PS en WS 2019-46.jpg
Door Tamara Strating op 4 april 2019 om 10:59

Verkiezingen Provinciale Staten 2019 in Zeewolde

Ergens in januari kwam vanuit het bestuur de vraag naar mij toe of ik als kartrekker in Zeewolde de campagne wilde leiden. Natuurlijk wilde ik dat, logisch, omdat ik Zeewolde het beste ken! Gelukkig wel met de ondersteuning van het bestuur, want zonder dat zou het veel lastiger zijn.

Dus veel contact, in de vorm van mails, telefoontjes en appjes, in toenemende mate naarmate de dag van de verkiezingen naderde. Fijn, die korte lijntjes, echt iets om ook in de toekomst te houden en te onderhouden!
Samen met het bestuur ben ik op zoek gegaan naar mensen die wilden helpen bij het flyeren en die hebben we gevonden. Wat ben ik blij en dankbaar voor de mensen die in weer en wind op 9 en 16 maart duidelijk zichtbaar en aanspreekbaar waren in het dorp. Ook langs deze weg nog: ontzettend bedankt! Zonder jullie zouden we niet deze mooie uitslag in Zeewolde hebben gehad!

De uitslag
In de avond van 20 maart zijn Rieke Elsenbroek en ik naar het provinciehuis gegaan om daar op de uitslagen van de verschillende plaatsen te wachten, samen met andere CU’ers. Mooi om daar met elkaar te zijn. De eerste uitslag kwam van Urk en zorgde wel voor een schok bij ons. Het zag eruit als een fors verlies voor de ChristenUnie, maar later bleek dat het in absolute aantallen toch mee leek te vallen. In alle overige gemeenten in Flevoland hebben we als ChristenUnie meer stemmen binnengehaald, wat we als een zegen zien en ook iets om dankbaar voor te zijn. Dat Forum voor Democratie zo veel winst heeft behaald hadden we niet verwacht en wij zijn daar ook van geschrokken. Hoe de onderhandelingen zullen verlopen en wat de uitkomst daarvan zal zijn, is moeilijk voorspelbaar en wij zijn bezorgd over de continuïteit van het bestuur van Flevoland. Daardoor duurde het even bij mij voordat het tot me doordrong, maar als ChristenUnie mogen we onszelf als winnaar zien en dat mogen we ook vieren!

En wat een vertrouwen heb ik gekregen van kiezers uit Zeewolde (683 stemmen!), ik vind dat heel bijzonder en ik dank iedereen die op die manier zijn steun naar mij heeft laten zien. Dat voelt meteen ook als een opdracht, om eerlijk te zijn.

Hoe nu verder?
De eerste gesprekken zijn begonnen. Op donderdagavond, de day after, zijn we als fractie in een nieuwe samenstelling bij elkaar gekomen om het over de uitslag te hebben en over mogelijke scenario’s. En vooral ook over de punten die we als ChristenUnie belangrijk vinden. Op dit moment kan ik daar inhoudelijk nog niets over kwijt, zoals u zult begrijpen. Wat wel mooi is om nog te delen, is dat ik door de fractie als medeonderhandelaar ben aangewezen. Samen met Harold zal ik de gesprekken gaan voeren. Een nieuwe ervaring voor mij, waar ik veel zin in heb en veel van hoop te leren. En vooral met het doel om een mooi resultaat voor de ChristenUnie in Flevoland neer te zetten.

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht