Berichten geschreven door Harold Hofstra

 1. Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 26 juli 2023

  Oud en nieuw

  Afgelopen twee maanden stonden voor mij in het teken van ‘oud en nieuw’. Dat vind u misschien bijzonder zo midden in het jaar, maar ik zou het ook kunnen omschrijven als ‘afscheid en start’.

  Lees verder
 2. Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 5 december 2022

  Integriteit is een ieders verantwoordelijkheid

  Van 1 t/m 9 december staat het belang van integriteit centraal. Het is goed dat hier aandacht voor is want integriteit raakt ons allemaal en is ook een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Integer handelen betekent: doen waarvoor je bent aangesteld en kunnen verantwoorden wat je doet. Een integere organisatie is een organisatie die recht doet aan de mensen en organisaties met wie en waarvoor zij werkt. Het is een organisatie die vertrouwen geniet, zowel van binnenuit als van buitenaf.

  Lees verder
 3. Landschap
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 3 oktober 2022

  Moedig voorwaarts

  Je zou er soms wel eens een beetje moedeloos van worden als je de kranten leest, het nieuws kijkt en mensen spreekt. De ene crisis is nog niet voorbij of een nieuwe crisis dient zich alweer aan. We zitten in een stikstofcrisis, een energiecrisis, er is sprake van een asielcrisis, een vertrouwenscrisis en misschien ben ik niet eens volledig.

  Lees verder
 4. foto sport.JPG
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 16 juni 2021

  Sport als vliegwiel

  Eindelijk, Corona lijkt op zijn retour! Het kabinet kondigde deze week aan alle genomen maatregelen weer tegen het licht te houden en ook de 25- en 26-jarigen krijgen een oproep om zich te laten vaccineren. Als klap op de vuurpijl kwam ook het bericht naar buiten dat men verwacht dat de Nederlandse economie zich snel zal herstellen en verwachtingen van economische groei van 3 tot 4 procent stemmen ons optimistisch.

  Lees verder
 5. foto blog bossenstrategie.jpeg
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 12 maart 2021

  (Appel)bomen

  De meeste mensen kennen de bekende uitspraak: “Als ik wist dat morgen de wereld zou vergaan, dan zou ik vandaag een appelboompje planten” van Maarten Luther. Deze uitspraak, gedaan in 1532, geeft naar mijn mening niet alleen blijk van optimisme maar roept ons ook op om wat we vandaag kunnen doen (voor onze omgeving) niet na te laten.

  Lees verder
 6. Herfst tollebekerbos (Rob).jpg
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 12 november 2020

  De lessen van Trump

  De afgelopen weken werden gedomineerd door de spanning in de Amerikaanse verkiezingen. Wie zou er winnen? Was het Donald Trump of zijn uitdager Joe Biden? Donald Trump, die door een deel van Amerika op handen wordt gedragen en door een ander deel wordt verafschuwd en Biden die al meer dan 40 jaar actief is in de politiek.

  Lees verder
 7. Landschap met droge beek.jpeg
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 2 juni 2020

  Tekort aan (geestelijk) water?

  In deze tijden worden we steeds vaker geconfronteerd met de veranderingen in het klimaat. Periodes van veel neerslag worden steeds vaker afgewisseld door perioden van (langdurige) droogte. Dat dit ook in Nederland steeds meer een probleem wordt mag duidelijk zijn. Vooral voor agrariers is het steeds moeilijker om hun gewas te laten groeien en op een goede manier te oogsten.

  Lees verder
 8. 200303 blog Harold.jpg
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 3 maart 2020

  Waardevolle (nieuwe) Natuur

  In oktober 2013 is provincie Flevoland gestart met het programma Nieuwe Natuur. Met het programma Nieuwe Natuur stelt de provincie Flevoland particulieren en natuurorganisaties in staat zelf toegankelijke en beleefbare natuur te ontwikkelen. Nieuwe natuur, die ontstaat vanuit de behoefte van Flevolanders. Natuur dicht bij hun eigen woonomgeving. Natuur die op termijn zelfstandig en zonder overheidssteun door de betrokken burgers en organisaties wordt beheerd. Inmiddels is het programma in de uitvoeringsfase en worden diverse Nieuwe Natuurprojecten gerealiseerd.

  Lees verder

  Labels: ,

 9. IMG_2494 (3).JPG
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 9 december 2019

  Niet alles kan

  De afgelopen weken heeft de stikstof crisis veel van mijn tijd in beslag genomen. Veel mensen vragen aan mij of ik inmiddels een soort stikstof deskundige ben geworden.

  Lees verder

  Labels: ,

 10. 20190910 blog Harold.jpg
  Harold poster 2019.jpg
  Door Harold Hofstra op 10 september 2019

  Een nieuwe start, een nieuw begin?

  De vakantie ligt achter ons, het nieuwe politieke seizoen is weer begonnen. Vakantie is een moment bij uitstek om eens stil te staan en na te denken over de periode die voor je ligt. Afgelopen weken heb ik mogen genieten van een heerlijke vakantie en nagedacht over de nieuwe (college)periode. 

  Lees verder

  Labels: ,