Even voorstellen: Ria Visser-Kapitein

Ria Visser .jpg16-12-2022 23:11 16-12-2022 23:11

Mijn naam is Ria Visser-Kapitein, ik ben 38 jaar oud en getrouwd met Dirk. Samen hebben we 4 kinderen mogen ontvangen. Zelf ben ik geboren in het voormalig Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord en opgegroeid op Urk. Mijn passie is om dienstbaar te zijn in de samenleving. Ik werk dan ook met heel veel plezier als verzorgende IG in Zorgcentrum Talma Haven. 

Sinds 2010 ben ik actief voor de ChristenUnie. De eerste 4 jaar als burgerraadslid en van 2014-2022 als gemeenteraadslid voor de gemeente Urk. Vanuit mijn werk en visie op de zorg had ik o.a. de transitie en het sociaal domein in mijn portefeuille en mijn politieke interesse verbreedde zich snel op allerlei beleidsterreinen. In mijn periodes als gemeenteraadslid heb ik gezien dat samenwerking met de provincie en de landelijke 2e kamerfractie ontzettend belangrijk is om processen op gang te brengen en te houden, maar ook juist om majeure besluiten op een positieve manier te kunnen beïnvloeden.

Na de verkiezingen in maart jl ben ik als bestuurslid van afd. Urk aan de slag gegaan, maar al snel kwam het verzoek om in de schaduwfractie provinciaal plaats te nemen. Dit heeft uiteindelijk geleid naar plek 2 van onze provinciale verkiezingslijst voor 15 maart 2023! Als running-mate van Harold Hofstra (nr 1) en met enthousiaste en ervaren kandidaten ga ik vol vertrouwen deze verkiezingen tegemoet. Allemaal kandidaten die het gedachtegoed van ChristenUnie uitdragen: vrede doen en recht zoeken. Verbinding(en) zoeken en beslissingen nemen die er toe doen. Juist dat is wat we in deze moeilijke tijd van polarisatie en crisissen heel hard nodig hebben. Onder Zijn onmisbare zegen… 

« Terug