De kandidatenlijst is vastgesteld!

alv 16-11-22donderdag 17 november 2022 16:43

De ledenvergadering van de ChristenUnie Flevoland heeft 16 november 2022 unaniem de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 vastgesteld. Deze lijst, onder aanvoering van de huidige gedeputeerde Harold Hofstra, kent een goede mix van kennis, ervaring, jong talent en spreiding over de provincie. Een indrukwekkende lijst van 40 mannen en vrouwen die hun naam verbinden aan de ChristenUnie in Flevoland.

De afgelopen periode heeft de selectiecommissie onder leiding van oud-wethouder en statenlid Roelof Siepel intensieve gesprekken gevoerd met de vele kandidaten die zich hadden gemeld. Opvallende nieuwkomer op plek 2 is Ria Visser voormalig raadslid op Urk. Bryant Heng uit Almere completeert de top drie van de lijst. Op plek vier staat Ab de Jong uit de Noordoostpolder en is een nieuwkomer in de (provinciale) politiek.

Al met al is het bestuur erg tevreden en dankbaar met deze lijst waarop kundige en gemotiveerd kandidaten staan. Voorzitter Jacob Hoefnagel vatte het als volgt samen: ‘De ChristenUnie is een veelzijdige en betrouwbare partij met een duidelijk christelijk profiel, dit zien we ook terug bij onze kandidaten op deze lijst’. Hij ziet dan ook vol vertrouwen de komende campagne en Statenverkiezingen tegemoet.

De komende tijd zal ook de laatste hand worden gelegd aan het provinciale verkiezingsprogramma ‘Ruimte voor elkaar in Flevoland’. Samen met de programmacommissie en betrokken leden zal hierbij worden gekeken naar de kansen en opgaven die Flevoland nu én komende tijd op zich af ziet komen. Hierbij zal worden ingezet op het behoud van de goede dingen die de afgelopen jaren zijn bereikt in Flevoland maar ook met oog voor de toekomstige ontwikkeling en aandacht voor het kwetsbare. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
kieslijst PS 2023.pdf132,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug