Even voorstellen: Ab de Jong

ab.jpgwoensdag 26 juli 2023 21:25

Mijn naam is Ab de Jong, nu Statenlid namens de ChristenUnie Flevoland. Op 29 juni ben ik beëdigd. De tweede beëdiging in een korte tijd, want direct na de verkiezingen heb ik mij beschikbaar gesteld als burgerlid.

Ik woon samen met mijn vrouw Esther en onze kinderen Marlijn, Jorik (door de weeks studerend in Nijmegen) en Mirte (door de weeks studerend in Groningen) in Emmeloord. Wij wonen hier nu ruim drie jaar. Hiervoor hebben wij bijna 22 jaar in Tollebeek gewoond. Naast het werk in de provinciale staten ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik werk met erg veel plezier op het ROC de Friese Poort (vanaf 1-08-2023 FIRDA). Het beroepsgericht opleiden heeft mijn passie omdat onze studenten al met één been in de maatschappij staan en ik mag meehelpen om deze jongeren verder klaar te stomen zodat zij voldoende zijn opgeleid om aan het arbeidsproces deel te nemen. Waarde(n)vol werk waar ik iedere dag heel veel voldoening uit mag halen en waar ik trots op ben. Daarom is en blijft het, juist ook voor Flevoland zo belangrijk om beroepsgericht te blijven opleiden in verbinding te blijven met het werkveld. Binnen de politiek wil ik mij daarom sterk maken dat die aansluiting er blijft en verder wordt uitgebouwd.

Naast mijn werk vind ik het belangrijk om sociaal en maatschappelijk actief te zijn. Zo ben ik binnen de ChristenUnie zowel regionaal als provinciaal bestuurlijk actief geweest. Ook binnen het onderwijs als lid van een raad van toezicht en binnen onze kerkelijke gemeente heb ik een bijdrage mogen leveren. En dan nu het statenwerk. Met elkaar bouwen aan een mooi en toekomstbestendig Flevoland waarbij wij uitgaan van onze Bijbels kernwaarden. Ik wil mij daarom de komende periode met hart en ziel hierop richten. Binnen de fractie hebben wij afgesproken dat ik naast de Statenvergaderingen deelneem aan de commissie Economie, mobiliteit en samenleving (EMS).

Woorden die mij kenmerken zijn: Verbindend, integer, dienstbaar, sociaal, luisteren en kritisch. Verder sta ik open voor feedback en ik ben altijd benaderbaar. Neem daarom gerust contact met mij op.

Voor nu wens ik u en jullie een hele fijne vakantie toe! Thuis of op een andere plek. Ga met God!

Labels

« Terug