Oud en nieuw

beëdiging Harold hoofd focus
Harold poster 2019.jpg
Door Harold Hofstra op 26 juli 2023 om 21:19

Oud en nieuw

Afgelopen twee maanden stonden voor mij in het teken van ‘oud en nieuw’. Dat vind u misschien bijzonder zo midden in het jaar, maar ik zou het ook kunnen omschrijven als ‘afscheid en start’.

‘Oud’ omdat ik vorige maand op een fijne manier afscheid heb genomen van vier collega gedeputeerden waar ik de afgelopen vijf jaar zeer intensief mee heb mogen samenwerken. Jan-Nico, Michiel en Jop sinds 2015 en Gebke sinds vorig jaar. Vier collegae die ik enorm heb gewaardeerd en waar ik ook veel van heb geleerd, dat besef je vooral als je afscheid neemt en stil staat bij wat je samen hebt bereikt en hebt kunnen doen voor Flevoland.

Nieuw omdat ik opnieuw ben geïnstalleerd en er ook een college is aangetreden met vier nieuwe gedeputeerden. Een nieuw team dat weer aan elkaar moeten wennen en waar heel veel dingen, die ik als vanzelfsprekend aanneem, voor hen niet vanzelfsprekend zijn. Ook een team met nieuwe ideeën, veel positieve energie en nieuwe inzichten.

Dat is wennen en soms ook lastig omdat je voor een deel jezelf weer ‘opnieuw’ moet uitvinden en kritisch naar je ‘oude ik’ moet durven kijken. Dat is mooi en uitdagend, omdat het kansen biedt om dingen anders te doen, immers “als we doen wat we deden dan krijgen we wat we kregen”.  Aan de andere kant kan ik, met mijn ervaring, ook mijn nieuwe collegae inzicht geven waarom we deden wat we deden en dat dat soms helemaal nog niet zo gek is.

Nu eerst maar genieten van een zomervakantie waar ik, na een bewogen periode, ook weer meer tijd voor mijn gezin hoop vrij te maken. Een vakantie waardoor ik (hopelijk) uitgerust het nieuwe politieke seizoen kan beginnen. Een nieuw politiek jaar waar ik met een nieuw team aan de slag mag gaan, in dat wetenschap dat Hij niet veranderd en ik onder Zijn onmisbare Zegen mijn mooie werk voor de inwoners van Flevoland mag voortzetten.

Harold Hofstra, Gedeputeerde