Tien digitale maanden….

PS vergadering top.jpg
Foto Henriette
Door Henriëtte van Keulen - Nentjes op 26 april 2021 om 16:03

Tien digitale maanden….

Nog één Statenvergadering en dan zit mijn tijdelijke vervanging als Statenlid er weer op. Tien maanden lang mocht ik meedraaien in de Provinciale arena.  24 Juni 2020 werd ik beëdigd. We zaten in de eerste Coronagolf. Zelf mocht ik aanwezig zijn in het provinciehuis, maar de andere Statenleden waren via een videoverbinding aanwezig. Hoe had ik toen kunnen bedenken dat mijn laatste Statenvergadering 10 maanden later nog steeds digitaal zou zijn.

Ze noemen het, in de media, het nieuwe normaal.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat digitaal vergaderen kleine voordelen heeft. Je bent geen reistijd kwijt. Je kunt tussendoor de aardappels op het vuur zetten. Wanneer de vergadering om 0.00 uur is afgelopen, duik je zo het bed in. Tijdens oeverloze discussies, waarbij je geen woordvoerder bent, sop je gewoon je badkamer, met de iPad op de rand van het bad.

Toch mis ik het fysieke contact. Het praatje aan het begin of aan het eind van een vergadering onder het genot van een bak koffie. Even sparren met je eigen fractieleden of even overleggen met andere partijen hoe ze over bepaalde onderwerpen denken. Gewoon elkaar recht in de ogen kunnen kijken. Helaas, nagenoeg alle vergaderingen waren digitaal. Ik kan de gezichten van sommige Statenleden wel uittekenen. Wat ik graag zou willen weten: klopt mijn digitale beeld met de werkelijkheid?

Op deze vraag zal ik geen antwoord meer krijgen. Woensdag 28 april 2021 is mijn laatste Statenvergadering. In het volste vertrouwen geef ik het Statenstokje weer terug aan Tamara Baas. Het was een kortdurend en leerzaam avontuur.

Tot slot; Harold, Lubbert, Bryant, Jaap en Rob, hartelijk bedankt voor jullie vertrouwen, voor de samenwerking, de discussies om uiteindelijk te komen tot mooie bijdragen voor het debat. Maar bovenal tot mooie acties van de fractie, om Flevoland een stukje mooier te maken.

Bij dit alles wens ik jullie de Zegen van onze Hemelse Vader toe.

Deel dit bericht