Niet alles kan

IMG_2494 (3).JPG
Harold poster 2019.jpg
Door Harold Hofstra op 9 december 2019 om 09:28

Niet alles kan

De afgelopen weken heeft de stikstof crisis veel van mijn tijd in beslag genomen. Veel mensen vragen aan mij of ik inmiddels een soort stikstof deskundige ben geworden.

Ik moet zeggen dat ik er een stuk meer van weet dan bijvoorbeeld vijf weken geleden, maar ik heb in die weken ook heel veel mensen ontmoet die inhoudelijk deskundig zijn in dit complexe vraagstuk en er veel meer vanaf weten.

Het is voor mij als verantwoordelijk bestuurder zoeken naar een nieuw evenwicht tussen natuur en economie. Houdt dit dan in dat er niets meer kan? Nee, ik heb gemerkt dat projecten weer op gang komen, maar niet alles kan. Samen met andere provincies en het Rijk zijn wij op verschillende niveaus met veel mensen aan het nadenken wat de mogelijkheden zijn maar ook waar de grenzen liggen.

Juiste de afgelopen weken is hierbij de term rentmeesterschap vaak gevallen; hoe gaan we om met onze verantwoordelijkheid voor de natuur én voor onze economie. Immers de één is niet belangrijker dan de ander, beiden zijn ze van belang voor ons welzijn, beiden verdienen perspectief. De afgelopen dagen hebben mij ook meer dan eens doen beseffen dat we soms tegen (onze) grenzen aan lopen.

Ik heb de afgelopen dagen gemerkt dat het daarom belangrijk is om ook te kijken naar de dingen die wel kunnen. Is daarmee de stikstofcrisis opgelost? Is daarmee alle onzekerheid weggenomen? Is er dan geen werk meer te doen? Nee, maar naast al mijn inspanningen mag ik ook vertrouwen dat er Eén is die alles regeert. Dat geeft hoop en vertrouwen, ook in onzekere tijden.

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Deel dit bericht