Loopings

201060502 Alettemaandag 02 mei 2016 19:33

Het is alweer enige maanden geleden dat ik op het schoolplein van onze juist gefuseerde school een nieuwe moeder ontdekte. Niet dat het moeilijk was om zo maar aan haar voorbij te gaan. Zowel niet vanwege haar kleurig uitgedoste uiterlijk, als vanwege het goedemorgen jubelen aan ieder die ze passeerde. Met relaxte vrolijkheid bracht ze haar kinderen (inclusief geweldige loopings in hun haren) bij de verschillende juffen.

Nu ben ik niet zo'n ster in de ochtendspits. Ik rij dan al laag vliegend en rem vervolgens, de slaap nog uit mijn ogen wrijvend, af bij school. Dus ik heb dat een paar dagen vol bewondering geobserveerd... en kwam tot de conclusie dat ze toch ècht een kind van de Heer moest zijn. Maar al breng ik voortdurend deze zwakte bij Mijn Vader, Hij zegt mij niet anders dan tegen Paulus dat Zijn genade aan mij genoeg is. En daar sta ik dan, zoals het lied van Edwin Kok verhaalt, met lege handen... en niets om trots op te zijn. En besef des te meer, dat er dàn pas ruimte is voor de Geest om door me te stralen. Want Zijn kracht wordt in zwakheid volbracht.

Alette Dokter
Fractie-ondersteuner

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > mei

Geen berichten gevonden