Cultuur

DSCF0223woensdag 13 april 2016 10:25

Momenteel wordt er gewerkt aan de nieuwe Cultuurnota 2017-2020. De totstandkoming van deze nota gebeurt in een aantal stappen waarbij, naast Statenleden, ook burgers, professionals en andere geïnteresseerden worden betrokken.

Voor mij als christen is het meewerken aan deze cultuurnota een heel aparte beleving. Ik geloof dat God de hemel en de aarde, anders gezegd: de natuur, heeft geschapen met de mens daarin. Dat deed Hij in zeven dagen. In Genesis 2:3 staat: ‘Toen Hij zijn schepping voltooid had, hield Hij op met al zijn werk.’

Mensen brengen op dynamische wijze cultuur voort en geven god een plaats daarin. Op onze aardbol vind je culturen met één of meerdere goden of hogere macht. Er zijn zelfs culturen te vinden zonder een god. Aan de cultuuruitingen kun je dus afleiden of er sprake is van godsverering.

God in de nieuwe Flevolandse Cultuurnota de plaats geven die Hem toekomt, daar komt het voor mij op aan. Dit betekent ondermeer dat, bij de diverse kunsten, de cultuureducatie en de culturele organisaties, aanstootgevende en discriminerende effecten dienen te worden vermeden.

Lloyd Ferdinand,
Burgerlid Commissie Bestuur

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > april

Geen berichten gevonden