Verbondenheid

C U-0724 ccmaandag 15 februari 2016 09:38

In een 'openbaar ambt' zijn volksvertegenwoordigers steeds vaker onderwerp van bedreigingen. Uit onderzoek van Raadslid.nu blijkt dat veel raadsleden om deze reden overwegen om te stoppen. Minister Asscher stelde het beledigen en bedreigen via de sociale media aan de kaak, terecht! Ook het bedreigen van volksvertegenwoordigers moet wat mij betreft krachtig aangepakt worden.

Als ChristenUnie-statenlid weet ook ik uit ervaring van verwensingen en intimiderend gedrag. Als individu is het moeilijk om je daar tegen te wapenen, en net zo goed is het moeilijk om het te negeren. Niet altijd heeft het te maken met ons politieke werk, ook het feit dat we in het openbaar uitkomen voor ons christen-zijn maakt ons soms doelwit van spot. Daarmee wordt de bespotting dan ook heel persoonlijk.

Er is geen 'handboekje' hoe hier mee om te gaan. Natuurlijk zijn er procedures die gevolgd moeten worden als er sprake is van strafbaar handelen, maar voor alles wat onder die grens blijft is het vooral een kwestie van bespreken. We doen ons fractiewerk samen, we bespreken de moeiten die we daarin kunnen ervaren en leggen deze in gebed bij onze Hemelse Vader. De steun die we in deze verbondenheid vinden helpt mij om het poltieke werk met plezier te blijven doen.

Een bijzondere vorm van deze verbondenheid mocht ik onlangs weer ervaren tijdens de tweedaagse bijeenkomst met de ChristenUnie-fractievoorzitters uit de andere provincies. Een hecht gezelschap, waarin herkenning en verbondenheid een stevige basis zijn voor het delen van mooie en moeilijke ervaringen. Natuurlijk gaat het in het politieke werk om resultaten (en daar mag u ons altijd op aanspreken), maar wij willen ons werk ook met plezier blijven doen. Wat ben ik dankbaar dat ik mij daarbij verbonden mag weten met Hem!

Roelof Siepel
Statenlid

Onze fractieleden schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > februari

Geen berichten gevonden