Europese sportambities?

sportspullen 5vrijdag 12 juni 2015 08:48

Op 27 mei heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de ambitie van het college van GS om delen van de Europese Spelen naar Flevoland te halen.

Het college sprak deze ambitie uit ondanks het feit dat het college van Almere op 13 mei liet weten dat zij, als grootste stad in onze Provincie, deze ambitie niet (meer) heeft. Inmiddels is op 10 juni door minister Schippers het besluit genomen dat de organisatie van deze spelen, die aan Nederland was toegewezen, teruggegeven wordt aan het Europees Olympisch Comité.

Nadat ik in de vergadering van Provinciale Staten hierover vragen had gesteld, kreeg ik van verschillende kanten de vraag: “is de ChristenUnie tegen sport?” Hoewel de kwestie niet meer zo actueel is, wil ik toch graag deze vraag beantwoorden.

Gelukkig kan ik daar duidelijk over zijn; de ChristenUnie is niet tegen sport. Sterker nog: we zien heel veel voordelen o.a. op het gebied van talentontwikkeling, gezondheid en integratie maar ook bijvoorbeeld voor opvoeden via sport.

De ChristenUnie is echter van mening dat sport geen provinciale kerntaak is. De provincie kan (in samenwerking met de gemeenten) een stimulerende of faciliterende rol hebben op het terrein van (gehandicapten-)sport. Voor o.a. het faciliteren van profsport ziet de ChristenUnie echter geen taak weggelegd voor de provincie Flevoland.

De ChristenUnie wil graag investeren maar dan wel in iets wat tot onze kerntaken behoort en wat onze inwoners en de provincie Flevoland ten goede komt!

Harold Hofstra

De vragen die op 27 mei door de ChristenUnie zijn gesteld kunt u hier terugkijken. 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden