Veilig, gezond en vlot van A naar B

Jan van Dijkdinsdag 17 maart 2015 10:29

Ik geloof in een provincie met veilige wegen. Flevoland scoort, vergeleken met andere provincies, laag qua verkeersdoden (10-20 doden per jaar); maar elke dode is er één teveel en achter elke dode staan nabestaanden die hun geliefde, vaak onnodig, voor altijd moeten missen.

Voor elke dode staat een veelvoud aan gewonden in het verkeer; zij zijn vaak voor het leven getekend. We besteden miljarden aan de gezondheidszorg en dat moet ook, maar vervolgens accepteren we 20.000 gewonden en 500 verkeersdoden per jaar in Nederland!

Flevoland besteedt 44 miljoen in 2015 aan het onderhoud en de aanleg van wegen. Zij heeft daarvoor in de afgelopen collegeperiode een goed plan ontwikkeld, de zogenaamde koepelnota, een integraal onderhoudsplan. Echter, naast goed onderhouden wegen is er meer nodig om het aantal verkeersslachtoffers te verlagen.

Er is een Nationaal Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2008-2020 maar bij ongewijzigde uitvoering worden de doelstellingen voor 2020 niet gehaald. Daarom pleit ik dat Flevoland een integraal Mobiliteitsplan uitwerkt in de komende collegeperiode met als doelstelling een verdere vermindering van het aantal verkeersongevallen en het tot nul terugbrengen van het aantal  vermijdbare ongevallen.

Tenslotte wil een ieder veilig, gezond en vlot van A naar B!

Jan van Dijk
Kandidaat Provinciale Staten

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2015 > maart

Geen berichten gevonden