Flevokust, het vervolg

Lloydmaandag 20 oktober 2014 18:17

Voor de zomervakantie vertelde ik u over de aanleg van Flevokust. Het plan voor een buitendijkse haven met overslagterminal kan een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Flevoland, omdat het werkgelegenheid stimuleert. Dit is een van de redenen waarom de ChristenUnie een warm voorstander is van de aanleg.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de aanleg van Flevokust op een breed draagvlak van de Flevolanders kan rekenen. Daarom is het goed om te luisteren naar de meningen van belanghebbenden, vooral zij die in de directe omgeving van de geplande locatie wonen, recreëren of  bedrijvigheid hebben.  In de afgelopen weken zijn zij in de gelegenheid geweest om hun zienswijzen aan de Provinciale Staten kenbaar te maken.

Onlangs hebben ook de fracties van de gemeenteraad van Lelystad hun zienswijze overgebracht. Hieruit  valt af te leiden dat er brede instemming is met het plan. Er zijn ook bedenkingen en zorgen geuit, bijvoorbeeld over de vraag of de exploitatie van het bedrijvencomplex wel sluitend te krijgen is. Ook  over de effecten op het milieu zijn er nog vragen, ook al is in het huidige, verbeterde, plan al veel zorgen om het milieu weggenomen.

Flevokust is een groot project en zal daarom op deze plaats regelmatig worden besproken. De fractie van de ChristenUnie moedigt u aan om uw visie en mening met haar te delen. Zo kunt u ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze provincie.      

Lloyd Ferdinand

 

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2014 > oktober

Geen berichten gevonden