OMFL en BOM

JvD1dinsdag 16 september 2014 16:37

Geen van mijn kinderen, behalve mijn jongste zoon, woont in Flevoland. Ze wonen waar ze hun werk hebben of gestudeerd hebben. Mijn jongste zoon werkt aan zijn laatste stageopdracht alvorens af te kunnen studeren aan het Windesheim in Almere; hij is één van de eerste studenten van deze nog jonge school. Best trots dat we binnen Flevoland hoger onderwijs kunnen volgen…

Eén van mijn dochters, getrouwd en moeder van twee kinderen, woont in Wageningen, waar ze gestudeerd heeft. Enkele weken geleden hoorde ik van mijn vrouw dat onze schoonzoon, die een tijdelijk contract heeft bij de WUR, een sollicitatie heeft lopen bij de BOM in Noord-Brabant. Daar had ik nog nooit van gehoord, dus even googlen. Het is de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Ik kreeg het beeld van de Flevolandse Ontwikkelingsmaatschappij voor ogen en bedacht mij, alhoewel ik trots ben op onze OMFL, dat dit dan wel een baan is bij een kleine organisatie die zeer afhankelijk is van subsidies en dus kwetsbaar.

Wat mijn verbazing schetste, is dat het een brede organisatie is met meer dan 110 mensen in dienst, gericht op het versterken van de regionale bedrijven, het binnenhalen van buitenlandse bedrijven (in 2013 1000 extra banen door vestiging en uitbreiding van 35 buitenlandse bedrijven) en met een groot internationaal netwerk. De fondsen van de BOM zijn bijna onuitputbaar en Brabant kan zich meten qua bedrijven en universiteiten (denk aan Philips, ASML, TUE, TiU) met andere sterke regio’s. Geen verkeerde plek om te werken dus!

Dit bedenkend, besef ik ook dat Flevoland nog wat te doen heeft. Moeten we dan toch fuseren met Utrecht en NoordHolland? Mijn dochter... die gaat dus verhuizen van Wageningen naar Brabant, ergens tussen Eindhoven en Tilburg.

Jan van Dijk
Burgercommissielid

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2014 > september

Geen berichten gevonden