Leef je geloof

RSdonderdag 20 februari 2014 09:16

Mijn bijdragen aan dit fractieblog zijn meestal behoorlijk politiek of bestuurlijk van aard. Deze keer kies ik voor een andere insteek; ik kan niet anders omdat mijn hart ergens vol van is.

"Wanneer kom jij in actie om het verschil te maken? Zap je verder bij het zien van onrecht, honger, armoede en ziekte, of wil je echt iets doen om het leven van andere mensen te veranderen?" Met deze woorden werd ik over de streep getrokken. Wat begon als een sportieve uitdaging die ik misschien wel eens wilde meemaken, werd een diep verlangen om ook echt ‘iets’ van mezelf te geven. Iets wat ik niet kan, en toch ga doen. Ik ga voor Compassion een marathon lopen in Uganda!

In de maanden die tussen dit besluit en de marathon liggen zal ik sponsoren werven en mijn trainingen afwerken, maar vooral ook tijd nemen om na te denken over de dingen die er echt toe doen in het leven. Maar: het belangrijkste doel blijft natuurlijk het helpen van de kinderen in Uganda, zodat ook zij kunnen opgroeien in vrede en veiligheid, naar school kunnen gaan en de kans krijgen om iets van het leven te maken.

Leef je geloof. Ik wil dat doen door me als christen-politicus in te zetten voor de ChristenUnie èn op andere manieren. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik krijg om als deelnemer aan de Muskathlon iets te betekenen voor kwetsbare kinderen in Uganda. Meer weten? Volg me dan de komende tijd via www.roelofsiepel.nl

Roelof Siepel
Fractievoorzitter

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2014 > februari

Geen berichten gevonden