Loofhuttenfeest 2013

dinsdag 17 september 2013 22:07

Van 19 tot 25 september vieren de Joden over de gehele wereld het Loofhuttenfeest. Ook komen duizenden Christenen van over de gehele wereld massaal naar Jeruzalem om daar het Loofhuttenfeest, een meerdaagse gebeurtenis van lofprijzing, aanbidding en onderwijs te vieren. Toch voor veel Christenen een nog vrij onbekend feest, ondanks dat het meerdere malen genoemd wordt in de bijbel.

De Bijbel beschrijft het Loofhuttenfeest als het derde van de drie jaarlijkse feesten die door het Israëlische volk in Jeruzalem gevierd moet worden. Gedurende dit feest herinneren zij zich de veertig jaar durende tocht door de woestijn. Ook vieren zij en verheugen zij zich over de inzameling van de oogst. Van ouds identificeert het Joodse volk het Loofhuttenfeest met de komst van de Messias. En zij verwelkomen de deelname van niet Joden, in overeenstemming met de woorden van de profeet Zacharia in hoofdstuk 14, dat alle volkeren naar Jeruzalem zullen komen om het Loofhuttenfeest te vieren.

In Johannes 7 lezen we dat op de laatste, de grote dag van het Loofhuttenfeest, Jezus in de Tempel opstond en zei dat stromen van levend water uit het binnenste van diegene zal vloeien die in Hem gelooft. Daarom is het Loofhuttenfeest voor Christenen een feest van vreugde, maar ook een tijd om de relatie met God te verdiepen en met hem te wandelen. Een heenwijzing naar de tijd dat alle landen op zullen gaan naar Jeruzalem om hun Messias als Koning te eren.

Jan van Dijk
Burgercommissielid

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > september

Geen berichten gevonden