De trein: zo gek nog niet!

kopfoto_nsdinsdag 04 juni 2013 08:58

Sinds de opening van de Hanzelijn heeft ook Dronten een eigen NS-station. Statenlid Roelof Siepel verandert langzaam van een verstokte automobilist naar een enthousiast treinreiziger.

Ik schijf dit vanuit de trein. Om precies te zijn: de stoptrein van Lelystad naar Dronten, na afloop van een fractievergadering. Het is nog niet zo lang geleden dat ik daar niet aan zou moeten denken: in weer en wind wachten op een trein die niet komt, en eenmaal onderweg omringd door lawaaiige medereizigers die elk comfort om zeep helpen.

Uit nood geboren moest ik al kort na de opening van de Hanzelijn toch eens met het openbaar vervoer naar het provinciehuis. Met een station op een paar minuten fietsen en de eindbestemming naast station Lelystad leek de trein de beste optie. Mijn vooroordelen werden ontkracht door een comfortabele reis die ik ook nog eens nuttig kon besteden. Zo ook vandaag, want anders zou dit blog misschien nog een paar dagen op zich laten wachten. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat deze tekst niet te lang kan worden, want Dronten nadert . .  Uit de nood geboren, maar inmiddels wel enthousiast: sneller dan met eigen auto van deur naar deur. Ik had het een half jaar geleden niet kunnen bedenken!

Roelof Siepel
Fractievoorzitter

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > juni

Geen berichten gevonden