Judas

carolaschoutenwoensdag 22 mei 2013 09:36

De provinciale financiƫn zijn niet helemaal het ding van mij en Freek. Dus als die aan de orde komen, rest ons niet veel anders dan onze zit naast Roelof dusdanig aan te passen, dat zijn indrukwekkende voorkomen gecombineerd met mondelinge bijdrage nog beter uit de verf komt. Roelof concludeerde tijdens de statenvergadering dat de bezuinigingen meer dan op schema lagen, maar voelbaar was de daarmee samenhangende pijn voor de minst bedeelden, wat hij ook tot uiting bracht.

Echter het door mij zeer gewaardeerde statenlid Arie Stuivenberg van de SP moest nog wat zout in die wond wrijven door ons in verband hiermee als Judas te bestempelen, met de toevoeging Iskariot om daarmee te laten merken dat hij volledig bewust was van wat hij tegen ons zei. Freek en ik waren inmiddels opgeveerd en tegelijk een beetje lamgeslagen. 
Tijdens het werkbezoek van de tweede kamer fractie aan de NOP, kwam ik in gesprek met Carola Schouten over het debat met staatsecretaris Frans Weekers, die met hulp van de ChristenUnie tenauwernood overeind was gebleven. Ik vroeg haar of de steun aan Weekers, ook nog wat had opgeleverd voor in de achterzak. Niet koste wat het kost de kop van Weekers, maar een eerlijke afweging is christelijke politiek. Ze wist dat treffend te verwoorden door een wijsheid die ze van haar moeder had meegekregen of ze ’s avonds nog kon bidden voor wat ze overdag had gedaan.

Arie, zoals je weet bidden wij dagelijks voor de armen, dat zullen we blijven doen en dus kan het niet anders dan dat dat meespeelt in onze politieke afwegingen. Roelof had het over pijn die wij als mensen kunnen ervaren, die valt volledig in het niet met de pijn die Jezus heeft ervaren.

Jan-Eric Geersing
Statenlid 


Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden