Geen eenvoudige klus

vrijdag 10 mei 2013 17:13

Vorige week berichtten diverse media dat de afgelopen jaren meer jongeren in de geestelijke gezondheidszorg terecht kwamen. Het aantal jongeren tussen de nul en zeventien jaar dat te maken had met curatieve - eerste en tweedelijns - geestelijke gezondheidszorg, dat is zorg gericht op hulp door psychologen, steeg tussen 2008 en 2010 met 31 procent. Deze stijging komt doordat meer jongeren hulp nodig hebben en door de kortere wachtlijsten.

In Flevoland zien we ook dat het aantal jongeren dat een beroep doet op jeugdzorg stijgt. In 2011 is de vraag naar jeugdzorg met 7 procent toegenomen. De groeiende vraag is met name zichtbaar in de pleegzorg en ambulante zorg. Daartegenover staat dat de wachtlijsten in Flevoland helemaal zijn weggewerkt. Sinds 2010 staan er geen jongeren langer dan de afgesproken 9 weken te wachten op jeugdzorg.

De verwachting is dat per januari 2016 de decentralisatie van de jeugdzorg naar de gemeenten helemaal is afgerond. De Christenunie is samen met het CDA druk bezig met het zoeken naar een passende uitvoering van deze opdracht. Dit is zeker geen eenvoudige klus.

Lloyd Ferdinand

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden