PS aan zet

Oostvaarderswolddinsdag 12 februari 2013 13:27

Afgelopen woensdag overhandigde Roel Bekker zijn rapport over “Natuur in Flevoland” aan onze gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Op het moment dat hij het rapport in handen had onderstreepte hij dat met de woorden: “het is nu van ons”, tegelijkertijd dacht ik: “het is nu áán ons”.

Het bijzondere aan het rapport van Bekker en zijn taalgebruik is dat je direct begrijpt wat er bedoeld wordt en ons daarmee weer met beide voeten op de vloer heeft gezet. Hij vindt kleine initiatieven als Schokland “best interessant” en gaat niet meer voor grootse ontwikkelingen. Hij vindt de aanleg van het Oostvaarderswold “een ingreep als na een dijkdoorbraak”.

Al met al iets waar het college goed mee uit de voeten kan, maar het blijft zuur voor de PvdA. Onze pijn van destijds is nu hun pijn. De oproep toen aan ons om een constructieve opstelling, geldt nu omgekeerd. Ook een pauze van vijf jaar kan een Oostvaarderswold niet meer op de kaart krijgen; de keuze voor het juiste type natuurontwikkeling is nu aan provinciale Staten.

Jan-Eric Geersing
Statenlid 

Lees hier verder het artikel in de FlevoPost van 6 februari waar CDA-ChristenUnie gedeputeerde Jan Nico Appelman het rapport van Roel Bekker in ontvangst neemt.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden