Beatrix

beatrixmaandag 04 februari 2013 09:12

28 januari jongstleden was voor iedereen een verrassend moment toen we hoorden dat om 19.00 uur uur de koningin tot het volk zou spreken. Ik vroeg mij af of er nieuws zou zijn over prins Friso en dacht niet direct aan de troonsafstand.

De wijze waarop hare majesteit dit gedaan heeft verdient veel respect en dit geldt ook voor de manier waarop zij invulling gaf aan haar taak.  Haar betrokkenheid bij diverse zaken in haar regeerperiode heeft op mij veel indruk gemaakt. Wij mogen dan ook dankbaar zijn voor zo’n vorstin die dit alles onder Gods leiding heeft willen doen.

Onze kroonprins Willem Alexander krijgt vanaf 30 april een nieuwe taak; hij mag dan het stokje van zijn moeder overnemen.  Het houdt voor hem wel in dat hij andere functies, die hij gedreven, met kennis en enthousiasme vervulde, moet neerleggen. Ik hoop dat hij de tijd en ruimte krijgt om, samen met prinses Maxima, op zijn manier invulling te geven aan het koningsambt. Voor hen als gezin zal het betekenen dat zij nog meer in de publieke belangstelling komen te staan. Ik wens hen veel wijsheid toe om hier op een verstandige wijze mee om te gaan. Het zou fijn zijn als zij dezelfde woorden willen gebruiken, als bron van kracht, die zijn moeder gebruikte bij haar aantreden.

Laat het zo ook voor ons allen zijn dat de woorden, “mijn schild ende betrouwen zijt gij, o God mijn Heer”, woorden zijn van waaruit wij ons werk in de staten willen doen.

Bert van der Vegte
Fractie-assistent

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden