Zorgrobot

Lloyd Ferdinanddinsdag 22 januari 2013 10:24

Vorige week hebben we in de Staten opnieuw gesproken over het voorstel voor sociaal beleid. De mogelijkheden van de provincie om beleid voor sociaal zwakkeren uit te voeren zijn beperkt, terwijl bijvoorbeeld de vergrijzing toeneemt. Een hardnekkig dilemma, maar misschien biedt innovatie een uitkomst!

Met weinig middelen slimme samenwerkingsvormen en creatieve ideeën verzinnen die goede oplossingen bieden voor sociaal zwakkeren. Is dat ook mogelijk in Flevoland? De provincie denkt van wel. Flevoland wil de provincie zijn waar in 2030 zorg en welzijn op een zodanig creatieve en innovatieve manier zijn georganiseerd dat het prettig leven en gezond en veilig oud worden is. Goed nieuws dus voor onder andere senioren, eenzamen en gehandicapten.

Wat houdt die innovatie nu eigenlijk in? Denk aan het samenbrengen van verschillende partijen om bepaalde zorgsoorten beter te organiseren, bijvoorbeeld de palliatieve zorg. Ook kan het gat tussen zorgvraag en betaalbaar zorgaanbod verkleind worden en het voorzieningenniveau worden versterkt. Tot mijn verbeelding spreken de voorbeelden van technische innovatie, denk aan een robot voor in huis die pillen uitdeelt of een hulpmiddel om steunkousen aan te trekken. Uiteraard ondersteunen wij haalbare ideeën die de zorg voor onze sociaal zwakkeren helpen verbeteren.

Lloyd Ferdinand,
burgercommissielid

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2013 > januari

Geen berichten gevonden