24 kilometer

windmolenloopdinsdag 09 oktober 2012 12:44

Zaterdag 13 oktober aanstaande is weer de legendarische loopwedstrijd van Lemmer naar Urk over 24 kilometer. 24 kilometer lopen langs de dijk en het IJsselmeer. Ik hoop weer van de partij te zijn. De langzame groep vertrekt om kwart voor 11 en de snelle groep een kwartier later.

Ik behoor tot de eerste groep, want ik loop op karakter en niet op snelheid. Daarbij geef ik wel alles wat in me zit, maar het record van 1 uur en 27 minuten staat erg ver van me af. Daarbij wil ik ook nog graag een beetje genieten. Persoonlijk vind ik dit het mooiste stukje Flevoland. Ik hou van het water. Ik hou van die kilometerslange dijk. Hopelijk kunnen we hier ook in de toekomst nog blijven lopen en wordt het vanwege het mega-windmolenpark geen 'no-go-area'. Maar laten we niet teveel aan doemdenken doen. Zaterdag lekker starten bij de grens van Friesland en Flevoland en dan op weg naar het mooiste dorp aan het IJsselmeer. Even het hoofd leeg maken, even geen politiek. Al komen tijdens het lopen de mooiste beschouwingen bij mij op. Dat wordt een bijzondere loop zaterdag,  want politiek gezien hebben we nog zoveel in 't verschiet.

's Avonds hebben we nog de jaarvergadering van de Loopgroep Urk, waarvan ik de voorzitter mag zijn. Dat gaat op z'n Urkers, want we verenigen het aangename met het nuttige en hebben dus ook wat te drinken en te eten. Verder nog de bekende Urker zelfspot middels een conference van één van onze leden. Maar eerst nog die 24 Flevolandse kilometers afleggen.

Freek Brouwer

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2012 > oktober

Geen berichten gevonden