Sport Service Flevoland is een medaille waard

maandag 04 juni 2012 13:37

Het verdelen van de economische pijn is een van de grootste uitdagingen in tijden van bezuinigingen. Over de uitkomst kun je daarom van mening verschillen.

Het verdelen van de economische pijn is een van de grootste uitdagingen in tijden van bezuinigingen. Ik geef meteen toe dat de verdeling van deze pijn mede afhangt van politieke visies, keuzes die men maakt en machtsverhoudingen die er zijn. Over de uitkomst kun je daarom van mening verschillen. En dat iedereen bereid zou moeten zijn om in te leveren lijkt mij inmiddels vanzelfsprekend.

Als een groep zich wil onttrekken aan een korting op het budget, dan vraag ik me af of een dergelijke houding wel sociaal en solidair genoemd mag worden. De houding van Omroep Flevoland roept bij mij deze vraag op. Deze organisatie weigert in te leveren en dreigt zelfs naar de rechter te stappen als de provincie de aangekondigde bezuiniging doorzet.

Nee, dan spreekt de houding van Sport Service Flevoland (SSF) mij meer aan. Ook deze organisatie kreeg een forse korting op het budget aangekondigd. Deze boodschap kwam hard aan bij deze club. En na aanvankelijk tegen te stribbelen herpakte de SSF zich en koos voor een positieve benadering. De organisatie presenteerde al snel een transitieplan en kreeg de

Provinciale Staten is zover om dit plan te steunen. Nu al zijn de vorderingen bij de uitvoering van dit plan merkbaar. De SSF laat hiermee zien dat ze een mentaliteit heeft die past bij winnaars. Voor de ChristenUnie Flevoland is Sport Service Flevoland daarom een medaille waard!

 

Lloyd Ferdinand

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2012 > juni

Geen berichten gevonden