Samen spelen, samen delen

speelgoedmaandag 22 november 2010 14:36

Een paar weken geleden ging er binnen onze gemeente een kort project van start waaraan ik met veel plezier een avond mee heb gewerkt. In die periode werd er speelgoed gebracht door iedereen die maar wat te geven had. Het was een goed moment om de zolder eens langs te lopen voor mooi en bruikbaar speelgoed. Wij werden stil bij het zien van al het speelgoed wat gegeven is. En dat niet alleen door onze eigen gemeenteleden.

Iedereen uit Lelystad mocht komen shoppen en gratis speelgoed meenemen voor (onder andere) de komende pakjesavond. Toegang was mogelijk door middel van een flyer die binnen onze gemeente is uitgedeeld, maar ook werd mee verpakt in voedselpakketten en af te halen was bij de inloophuizen.

We kregen prachtige reacties, mensen waren geëmotioneerd dat ze gratis spullen voor hun kinderen mee mochten nemen. Maar dat was niet het belangrijkste: wij werden met onze neus op de feiten gedrukt hoeveel mensen in onze directe omgeving dit soort acties nodig hebben om het hoofd boven water te houden. Wat is de nood hoog!

Na een avond en twee dagdelen open te zijn geweest, kon de organisatie concluderen dat er de komende tijd zo’n 160 kinderen in Lelystad blij gemaakt worden met een extraatje.

Het maakt mij nederig...
Marleen Boven

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2010 > november

Geen berichten gevonden