Wisseling van de wacht

zaterdag 03 juli 2010 21:16

Vorig najaar heb ik voor mijzelf de beslissing genomen om na afloop van deze statenperiode te stoppen met de actieve politiek. Ik ben dan ruim 30 jaar bestuurlijk actief geweest als raadslid, statenlid ( in 2 provincies), wethouder en burgemeester. Ik heb al die jaren met veel plezier samen met diverse collega’s het werk van volksvertegenwoordiger en bestuurder mogen doen.
Het is geweldig mooi om dit werk te mogen doen vanuit Christelijke politiek ten dienste van de samenleving, waarbij er gelukkig steeds sprake was van groot draagvlak. Met veel genoegen denk ik hierbij nog vaak terug aan de prachtige verkiezingsuitslag in maart 2007.

Ik heb het provinciale bestuur van de ChristenUnie en de fractie vroegtijdig van mijn besluit in kennis gesteld met het advies om tijdig het proces voor een nieuwe lijsttrekker te starten. Nu Roelof Siepel tot nieuwe lijsttrekker is benoemd, heb ik in overleg met de fractie eind mei aan Roelof het fractievoorzitterschap overgedragen. Roelof kan nu de lijnen uitzetten en als lijsttrekker zich al gaan richten op de komende verkiezingen. Zelf blijf ik als “gewoon” fractielid vertegenwoordigd in de commissie bestuur.

Ik ben ervan overtuigd dat we in de persoon van Roelof een uitstekende en bekwame nieuwe fractievoorzitter en aanstaand lijsttrekker hebben gekregen. Ik wens hem daarbij veel succes, wijsheid en Gods Zegen toe.

Dick Schutte

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2010 > juli

Geen berichten gevonden