Voorbereiden op verkiezingen

zondag 21 februari 2010 21:09

De stofwolken van de kabinetscrisis van kabinet CDA-PvdA-ChristenUnie trekken langzaam op. Op twitter heb ik de voortgang hiervan gevolgd samen met andere actieve ChristenUnie leden. Door elkaar te volgen hiermee ontstaat er een band. Ik merk dat dit de onderlinge basis versterkt, je weet waar zij zich mee bezig houden, en zij weten dat van mij.

De gemeenteraadsverkiezingen vragen een enorme inzet vragen van de hele ChristenUnie. Het Partijbureau ondersteunt fantastisch. De komende Tweede Kamerverkiezingen komen daar nog eens overeen. Gelukkig was de ChristenUnie al bezig met de selectie voor Tweede Kamerleden. Deze is zo goed als rond.

Met het schrijven van het verkiezingsprogramma is ook al begonnen. Dit zal nu in een hogere versnelling moeten, voor mij betekent dit extra werk. Gezamenlijk met 12 andere leden binnen de ChristenUnie ben ik bezig met het schrijven van de duurzaamheids paragraaf van het landelijk verkiezingsprogramma. Ik hou mij bezig met de economische en fiscale aspecten van duurzaamheid en haar maatregelen.

Het vraagt een hele organisatie om een goed verkiezingsprogramma te schrijven. De ChristenUnie heeft die organisatie staan. Door deel te nemen aan dit proces merk ik dat de ChristenUnie een partij is die haar basis heeft liggen bij de leden. Je dienstbaar opstellen zit tot diep in de haarvaten van de partij. Verstandelijk wist ik dit, maar het ervaren is mooi. Samen bidden en je richten naar God. Zijn zegen vragen. Zo’n gelegenheid doet zich op 1 maart weer voor. De landelijke ChristenUnie organiseert in Almere een gebedsavond om een zegen te vragen over de gemeenteraadsverkiezingen. Naar verwachting zijn Arie Slob en Andre Rouvoet hier aanwezig. Iedereen is welkom.

De locatie is in het kerkgebouw Levend Water, Parkwijklaan 44 in Almere, aanvang 19.30.

 

Kees Tadema

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden