De juiste toon.

dinsdag 16 februari 2010 10:46

Gisteren was mijn moeder jarig en was ook mijn oom Jan op bezoek. Statenlid geweest in Friesland en had het uiteindelijk zelfs tot burgemeester geschopt. Inmiddels al weer een aantal jaren met pensioen, maar toch nog goed voor wat bestuursfuncties. U begrijpt het al ik was nog maar net binnen of het gesprek ging al weer over politiek. Deze keer over de aanleg van een rondweg die een landgoed zou doorkruisen waar hij voorzitter van is.
Zijn verbazing, zo niet zijn verontwaardiging, was groot over het gemak waarmee men dit soort plannen denkt te kunnen doorvoeren. Naast mijn oom Jan, sprak alleman in om een toontje hoger of lager te laten horen.
De link met de Flevolandse politiek was inmiddels aangeboord. In de eerste versie het plan van aanpak voor het Oostvaarderswold lijkt de aandacht wel heel sterk te liggen op onteigening van boerenbedrijven. Verdedigd onder het mom van zorgvuldigheid van de procedure. Jan en alleman denken tegenwoordig een toontje te mogen meezingen. Laten we aub eerst de juiste toon weten te vinden voordat we verder gaan.

 Laat Flevoland de eerste provincie zijn die zonder onteigening kan!

 Jan-Eric Geersing

 

 

 

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden