Takendiscussie

zondag 14 juni 2009 00:04

Misschien dat niet bij iedereen direct een lampje gaat branden bij het woord 'takendiscussie'. Volgens mij staat het ook niet in de Van Dale. Ik hoop dat het woord takendiscussie komende week in de Flevolandse politiek toch nog wel een paar keer valt.

De provincie heeft wettelijke- en niet-wettelijke taken. De niet-wettelijke taken kan de provincie op eigen initiatief en naar eigen inzicht uitvoeren. Zeker in tijden waarin het financieel mogelijk is breiden deze activiteiten zich snel uit en de politieke partijen doen daar ook graag aan mee.

Toch is het goed om deze extra taken regelmatig tegen het licht te houden. De laatste keer dat dit in Flevoland gebeurde was in 2002/2003. Bij deze takendiscussie zijn overigens geen taken geschrapt. Bij de Algemene Beschouwingen die de komende week worden gehouden zal de ChristenUnie vragen om een begin te maken met een nieuwe discussie.

Zo'n takendiscussie heeft als eerste plaats als doel om het takenpakket kritisch door te nemen: zijn dit echt de dingen die we moeten doen. Ik ben erg benieuwd wat het gaat opleveren!

Roelof Siepel

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2009 > juni

Geen berichten gevonden