Hyves pagina Christenen in..... is populair

zaterdag 18 april 2009 19:53

Er was te weinig animo voor het concert van Kees Kraaijenoord met Martijn Buwalda in Lelystad. Daarom is dit concert afgelast. Ook als ik zelf iets organiseer loop ik tegen het probleem aan, hoe bereik ik mijn mede Christenen in mijn woonplaats, laat staan de omliggende plaatsen. Zelf vind ik het ook leuk om naar bijvoorbeeld een concert of praise-avond te gaan. Een politieke avond georganiseerd door mede Christenen kan ook interessant zijn. Christenen organiseren zich op hyves via allerlei landelijke hyves. Plaatselijk ontbreekt dit vaak, of het is gericht op één kerkgenootschap of is de hyve niet te vinden. Deze constatering bracht mij er toe om voor de zes gemeenten in Flevoland hyves pagina's te openen, Christenen in Lelystad, Urk enz.
Al snel werd ik gevraagd om dit ook voor buiten Flevoland te openen, langzaam aan begint de dekking landelijk te worden. Standaard het zelfde symbool en dezelfde opzet. De opzet is als volgt: Iedereen kan lid worden en iedereen kan iets plaatsen in de agenda in elke plaats. Ik attendeer zoveel mogelijk Christenen op de plaatselijke pagina's en stimuleer dat zij hun vrienden ook weer uitnodigen met behulp van een groepsuitnodiging. Regionaal zal men zelf de agenda moeten vullen. Het beheer van de hyves pagina's wil ik per plaats zoveel mogelijk uitbesteden. De beheerders worden lid van een speciale besloten Christenen in Beheerders pagina. Zo kunnen de beheerders elkaar op de hoogte houden van de voortgang en blijft de uniformiteit behouden. Maandelijks verstuurt de beheerder een berichtje uit naar de groepsleden om te wijzen op de agenda, zo blijft de hyve levendig.
Op de hyve http://christen-nederland.hyves.nl/adres/ staat een overzicht van de tot nu toe geopende Christenen in hyves. Een nieuwe is zo aangemaakt. Christenen in Lelystad is op dit moment de grootste. Organiseer je een (politieke) bijeenkomst die gericht is op Christenen plaats deze dan in de agenda van de plaatselijke hyve, laat zien dat je er bent.

 

Kees Tadema 

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2009 > april

Geen berichten gevonden