Pressure cooker sessie

dinsdag 14 april 2009 17:14

Hebt u wel eens voor hete vuren gestaan? Vast wel. En hoe beviel u dat? Nu sta ik ook met een zekere regelmaat in de keuken, de afwas is mij toevertrouwd en soms ook de bereiding van voedsel. Met het gebruik van de diverse keukenattributen ben ik bekend geraakt. Zo ook met het waarom en hoe van de hogedrukpan. Maar toch, van een pressure cooker sessie had ik nog nooit gehoord. De associatie met de keukenomgeving was gauw gelegd. Maar deze sessie vond helemaal niet in de keuken plaats maar in een van de modernste sportaccommodaties van Nederland, het topsportcentrum in Almere.

Net als in het echt het kookproces in de keuken kan worden versneld, moesten we als commissie in sneltempo onze gedachten formuleren over de uitgangspunten van het sportbeleid 2009-2012. Dat gebeurde niet alleen met de aanwezige commissieleden, maar ook met andere betrokkenen bij het sportbeleid, waaronder ambtenaren, (top-)sporters, sportorganisaties enz. De resultaten van deze verschillende pressure cooker sessies worden nu verwerkt tot een notitie die ter besluitvorming zal worden voorgelegd aan de Staten.

Net als na het bereiden van voedsel het de eters zijn die zeggen of het eten heeft gesmaakt, zo ook zal het oordeel over het eindresultaat door de Staten zelf worden geveld. Mijn ervaring met de pressure cooker sessies is, dat het proces op zich al zeer enerverend, boeiend en leerzaam is geweest. En geldt dit ook niet voor het bereidingsproces van het voedsel in de keuken?  Daarom: hulde aan de koks!

 

 

 

Lloyd Ferdinand

 

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2009 > april

Geen berichten gevonden