Een politiek waterschap

postermaandag 08 december 2008 22:42

De uitkomst van de verkiezingen voor het waterschapsbestuur is bekend. Voor het eerst kon ook op politieke partijen gestemd worden.

De ChristenUnie is met twee zetels in het bestuur van waterschap Zuiderzeeland gekozen. Op zichzelf is dit natuurlijk een resultaat om blij mee te zijn. Toch heb ik bedenkingen bij de deelname door politieke partijen aan de waterschapsverkiezingen. Natuurlijk, ook andere partijen deden mee en daarbij kon de ChristenUnie niet achterblijven. Ik denk echter niet dat het waterschapsbestuur gebaat is bij politieke belangenafwegingen; het waterschap is een functionele instelling en moet niet willen kiezen tussen belangen van stedelingen en boeren, of tussen veel (dure) veiligheid en het bezuinigen op dijkonderhoud. Het waterschap moet gewoon haar werk doen. Ook de financiering van het waterschap is op dit principe gebaseerd: eerst stel je vast wat er moet gebeuren, daarna verdeel je de kosten over wie er kunnen betalen.

Nu politieke partijen zijn verkozen en ook de ChristenUnie deel uitmaakt van het bestuur van waterschap Zuiderzeeland, wil ik ook kijken naar de voordelen die het heeft. Via de contacten binnen de ChristenUnie kunnen we elkaar op verschillende niveaus goed vinden. Gemeenteraadsleden, statenleden, kamerleden en bestuursleden van het waterschap kunnen elkaar informeren waardoor we betere besluiten kunnen nemen. Ik verheug me daarom op een goede samenwerking en wens Siebe de Graaf en Johannes Schenk veel wijsheid in hun nieuwe functie!


Roelof Siepel  

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2008 > december

Geen berichten gevonden