Het gaat om de inhoud?!

20161125 blog Harold2donderdag 24 november 2016 10:35

In de afgelopen weken hebben verschillende partijen hun partijcongressen gehouden en, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, hun programma’s en lijsten gepresenteerd.

Wat mij daarbij is opgevallen, is dat het tegenwoordig niet meer om de inhoud lijkt te gaan maar om persoonlijke belangen, opvattingen en machtsposities. We werden geconfronteerd met ‘heibelvrije’ lijsten (50PLUS), een premier die de persoonlijke tekortkomingen (wie heeft die niet) van zijn politieke opponenten uitvergroot en een interne strijd om het lijsttrekkerschap.

Het lijkt er tegenwoordig steeds meer op dat het niet zo heel erg ‘sexy’ is om, gedreven door een inhoudelijke boodschap, uit te komen voor je overtuigingen als politicus. Partijen die op een goedkope manier proberen te scoren over de rug van anderen of handig inspelen op de (soms terechte) angst en onvrede bij mensen krijgen veel aandacht en steun. Dat maakt mij soms wel een beetje moedeloos.

Vorige maand mocht ik in Over Flevoland Gesproken (klik hier om deze uitzending te bekijken) iets vertellen over wat mij drijft en waarom ik mij als politicus bij de ChristenUnie thuis voel. Ik heb daar toen ook iets proberen te vertellen over de diepere inhoud die ik juist bij de ChristenUnie vind. Wij mogen onze basis hebben in ons christen-zijn: navolger van Christus.

Dat zie je ook terug in ons verkiezingsprogramma. We hebben oog voor de toekomst van kinderen, vrijheid willen wij beschermen en daarbij telt voor ons ook echt iedereen mee. Op 26 november DV houdt de ChristenUnie haar verkiezingscongres. We hopen daar ook onze kandidatenlijst en ons verkiezingsprogramma vast te stellen. Een mooie lijst en een programma met een inhoud die niet ons persoonlijk belang of een populaire opvatting weergeeft maar gebaseerd is op Hem die inhoud aan ons leven geeft.  

Harold Hofstra,
Fractievoorzitter

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > november

Geen berichten gevonden