Rustig aan

C U-0724 ccdonderdag 10 november 2016 10:36

Met de overdracht van het fractievoorzitterschap aan collega Harold Hofstra is voor mij een nieuwe periode in de fractie aangebroken. Diverse media schreven hierover, maar een regel in het berichtje in de Flevopost viel mij in het bijzonder op: ‘Roelof gaat het rustiger aan doen’.

Het komen en gaan van mensen is onlosmakelijk verbonden met ons politieke systeem. Ooit (in 2003) was ik het jongste statenlid in Flevoland, inmiddels ben ik de nestor: de oudste in dienstjaren. Bij de verkiezingen in 2015 heb ik gevraagd om na te denken over toekomstige opvolging en in de fractie hebben we daar ook mooie gesprekken over gehad. Nu deze opvolging in de startblokken staat is het gepast om ook tijdig de verantwoordelijkheid over te dragen. Een prettige bijkomstigheid is dat daarnaast ook een klein stukje van het werk is overgegaan naar de nieuwe fractievoorzitter.

Het statenlidmaatschap is -net als het raadslidmaatschap- geen hoofdfunctie. Er wordt weliswaar een vergoeding verstrekt, maar de meeste statenleden vervullen deze functie naast een ‘normale’ baan. In combinatie met een gezin, kerkelijke en maatschappelijke activiteiten en hobby’s kan het politieke werk zomaar zorgen voor een overvolle agenda.  En ja, ik heb daar ook wel eens keuzes in gemaakt waarvan ik achteraf spijt heb gekregen. Misschien is het zo gek nog niet dat ik het toch wat rustiger aan ga doen…..

Roelof Siepel,
Statenlid

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > november

Geen berichten gevonden