Wie ben ik als ik niet kijk?

20160919 blog Alettedinsdag 20 september 2016 09:14

Wie ben ik als iemand kijkt?
Het is begrijpelijk dat we ons bewust zijn van ons gedrag op plaatsen waar op ons gelet wordt. In de kerk, op ons werk of op school. Het is soms zelfs wenselijk om mee te doen met zaken die in Christelijke vrijheid niet meer nodig zijn. Zodat we niemand kwetsen/ geen aanstoot geven. Alles natuurlijk met het doel om mensen voor Christus te winnen. (1 Kor 9)

Wie ben ik als niemand kijkt?
Als ik mijn boodschappenkar een duw geef, zodat ik nèt wat eerder in de rij sta. Of wanneer ik me erger aan andere strandgasten. Om maar niet te spreken van treuzelende weggebruikers... Waar en wanneer laad ik me op? Zodat ik niet mijn best hoef te doen om op Jezus te lijken. Zodat dit eigenlijk steeds meer van zelf gaat.

Wie ben ik als ik niet kijk?
En als ik er strakjes niet meer ben; stopt dan mijn naastenliefde? Wil ik dan zelfs mijn lichaam wat tot stof wordt, krampachtig behouden?
"Laat zo je licht maar schijnen bij alles wat je doet.
Zodat de mensen zeggen; God is goed!"

Alette Dokter
Fractie-ondersteuner

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden