Statenlid Bryant Heng in het programma 'De Racismekaart'

bryant in prog discriminatie.jpegmaandag 28 september 2020 13:14

Deze zomer ben ik gevraagd om mee te doen aan het Omroep Flevoland programma ‘De Racismekaart’.
Samen met podiumkunstenaar Mo Hersi en actrice Tanja Jess mocht ik in gesprek gaan over ‘stille en verborgen’ vormen van racisme en discriminatie in Flevoland.

Zo ging het bijvoorbeeld over de bi-culturaliteit van mensen met een migratieachtergrond, een onderwerp waar ik ook binnen de ChristenUnie geregeld over spreek.
Maar ook over vooroordelen, stereotyperingen en representatie van mensen in de media, in mijn persoonlijk geval, van individuen met een Aziatische ethnische achtergrond.
Het is een vaak terugkerend onderwerp dat recentelijk weer actueel is geworden.
Daar waar de discussie mogelijk polariseert, is het wat mij betreft belangrijk om nadrukkelijk te blijven zoeken naar de verbinding en in dialoog te blijven.
Aan de ene kant is er nog steeds meer bredere bewustwording nodig; wat houdt racisme precies in en hoe voelt dat.
Tegelijkertijd is het weerbaarder maken van individuen die ermee te maken hebben ook enorm belangrijk. Hoe ga je hier correct en assertief mee om als het je toch overkomt.

Waar het voorheen taboe was om aan te kaarten, is nu het moment gekomen om er over te spreken. Door wederzijds begrip te ontwikkelen kunnen we gezamenlijk bouwen aan een mooi Flevoland.

Graag hoor ik ook uw gedachten hierover.
Bekijk het interview hier:

Labels
In de media

« Terug