ChristenUnie blijft dossier PI Almere en Intermetzo volgen

DSCN2656woensdag 21 september 2016 11:45

In maart jl. stelden wij vragen aan het college omdat we ons grote zorgen maakten over de dreigende sluiting van de Penitentiaire Inrichting in Almere en de justitiƫle instelling Intermetzo in Lelystad.

Het verlies van werkgelegenheid in de regio is voor ons een belangrijk punt van zorg, evenals het feit dat in de rijksbegroting was toegezegd dat de inrichting in Almere zou open blijven. Wat de jeugdinstelling betreft zijn wij ook bezorgd om het effect dat sluiting heeft op de jongeren die in deze instelling geplaatst zijn. Zij moeten verder reizen, hebben minder mogelijkheden voor resocialisatie en regelmatig contact met familie en het verdere sociale netwerk komt in het gedrang. Juist voor deze jongeren is het van groot belang dat ze verder kunnen met hun opleiding of deze snel weer kunnen oppakken.

Naar aanleiding van onze vragen  heeft het college beloofd om actief overleg met het Rijk te voeren over deze plannen. Op dit moment is de dreigende sluiting van PI Almere in ieder geval uitgesteld, maar het is niet onmogelijk dat het opnieuw ter sprake zal komen. Het college belooft opnieuw om zich, samen met de gemeente Almere, te blijven inzetten om dit te voorkomen.
Wat Intermetzo in Lelystad betreft is er ook sprake van uitstel; er zal eerst onderzoek worden gedaan middels zogenaamde proeftuinen naar het functioneren van jeugdinstellingen. Ook hierbij heeft het college beloofd om, samen met de gemeente Lelystad, de vinger aan de pols te houden.
Wij zijn erg blij met de inspanningen van het college en zullen het actief blijven volgen.

Bijgaand treft u de vragen die door ons zijn gesteld en de beantwoording van het college hierop, evenals de meest recente voortgangsrapportage van het college aan de Staten.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Sluiting PI en Intermetzo Beantwoording_statenvragen323,4 kBapplication/pdfdownload
Sluiting PI en Intermetzo Mededeling_stavaza24,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden