Begrafenis en opstanding

provincievlaggenvrijdag 17 september 2010 16:05

Zestien jaar geleden zijn wij met ons gezin verhuisd van de Bijlmermeer naar Almere. 11 jaren hebben wij met veel plezier gewoond in de Bijlmermeer. In verband met het overlijden van Ds Kees Rijper (90) ben ik 15 september naar zijn herdenkingsdienst geweest in het door ondermeer Kees en mij gebouwde Kerkcentrum de Nieuwe Stad. Een man naar Gods hart, een bouwer. Samen geloven wij met vele anderen in de kruisiging en opstanding van Jezus Christus, die de dood heeft overwonnen en dat Hij terug komt op de jongste dag. Hoe toepasselijk zijn de visioenen in het Bijbelboek Openbaringen dan over het Nieuw Jeruzalem, de Nieuwe Stad waar het kerkcentrum naar is genoemd.
Het neerstorten van het vliegtuig in de Bijlmer op 4 oktober 1992 was het einde van de neergaande lijn in de Bijlmermeer. Op die dag van de ramp werd de Bijlmermeer begraven.
Christenen geloven in een betere toekomst. De kerken waren onder leiding van Kees Rijper al bezig met de bouw van een nieuw kerkcentrum en  er waren al volop plannen om flats te slopen.  Op mijn site www.keestadema.nl  (autobiografie en foto’s) is te lezen en te zien wat ik daar heb mogen doen.

Op deze dag was ik op tijd en ben vanaf station Diemen-Zuid naar de kerk gaan wandelen. Aangekomen in de Bijlmermeer zag ik een gigantische verandering, hier en daar een flat weg en een grote diversiteit aan nieuwe woningen. De Bijlmermeer staat stedelijk gezien in bloei. Een nieuw hoofdstuk is aangebroken voor deze wijk.
Om dit soort veranderingen te kunnen doen zijn mensen met visie en lef nodig in de politiek. Veranderingen gaan nu eenmaal niet snel. Schreeuwers die alles beter weten en zelf niet aan het roer willen of kunnen staan bereiken helemaal niets. Volgers van deze schreeuwers zijn het vertrouwen in de politiek snel kwijt ook omdat de schreeuwer zijn geluid ook niet waar kan maken. Je ziet aan de opbouw van de Bijlmermeer dat er 20 jaar terug een visie heeft gelegen die is gevolgd.

Voor de komende 20 jaar ligt er voor de stad Almere ook een visie. Door de schaalsprong moet er in Almere ruimte zijn voor 350.000 inwoners. Dit vraagt politieke visie en lef. Zoals  wethouder Adri Duijvestein heeft gereageerd op het vooralsnog niet laten doorgaan van de verdubbeling van de Flevolijn maakt Duijvestein in ieder geval geen schreeuwer. Visie en lef toont hij op deze manier ook niet. Wellicht is er een verborgen agenda. Bestuurders met visie en lef zetten nu een streep door de schaalsprong Almere of zorgen voor de infrastructuur. Die 350.000 mensen sluit je toch willens en wetens niet op. De Provinciale Staten hebben duidelijke voorwaarden gesteld aan de schaalsprong. Geen verdubbeling van spoor en weg, dan begraven we de schaalsprong.

Kees Tadema

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2010 > september

Geen berichten gevonden