Van sociaal plan naar sociaal plan

20170717 blog Jan2maandag 17 juli 2017 13:43

Het zal je maar gebeuren: een reorganisatie met massa-ontslagen waarbij jij getroffen wordt. Het overkwam mij in het voorjaar van 2011. Nu, ruim 6 jaar later, neem ik ontslag en dat voelt totaal anders: zelf de regie i.p.v. je werkgever. Het dubbele is dat ik juist dankzij het ontslag in 2011 (sociaal plan), nu ontslag op eigen initiatief kan nemen.

Waarom ontslag nemen? Niet omdat mijn huidige baan niet bevalt, het bevalt juist uitstekend, maar door ontslag te nemen wordt mijn droom werkelijkheid: per 1 september start ik als vrijwilliger bij een goede doelenstichting, Christenen voor Israël in Nijkerk. Een bijzondere en waardevolle beweging, opgericht in 1980 door wijlen Karel van Oordt. Haar missie is de kerken in Nederland te vertellen over hun diepe verbinding met het Joodse volk en land, ja met Israël.

Sinds 1948, na 2000 jaar onder de volken te hebben gewoond, keert dit volk terug naar hun eigen land. Vorig jaar september mocht ik meereizen met een grote groep olim vanuit de Oekraine naar Tel Aviv. God maakt zijn volk klaar voor de (weder)komst van de Messias. Christenen voor Israël steunt de terugkeer van het volk en het land metterdaad. Dit werk is hard nodig, gezien de globale strijd die er woedt om dit kleine stukje land, notabene kleiner dan Nederland en tot 1948 grotendeels onbewoond.

Het bijzondere is dat, enkele weken nadat ik mijn ontslag meldde, mijn werkgever een grote reorganisatie met massa-ontslagen voor een Nederlandse vestiging aankondigde. Niet de vestiging waar ik werk, maar als OR lid ben ik er nauw bij betrokken en als vertegenwoordigend kaderlid van mijn vakbond, direct betrokken bij de onderhandelingen over het sociaal plan voor mijn collega’s. En dat in de laatste drie maanden voor mijn vertrek.

Het ontslag per 1 september betekent ook, dat ik tijd krijg voor een meer actieve rol binnen de ChristenUnie fractie. Ook daar zie ik naar uit!

Jan van Dijk,
Fractieondersteuner

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels

« Terug