Stem van vertrouwen

20170302 blog Roelof3donderdag 02 maart 2017 09:21

De verkiezingen op 15 maart naderen snel. Kranten, televisie en sociale media worden voor een belangrijk deel gevuld met verkiezingsnieuws. Te midden van al dit publicitair geweld blijft (tenminste) één belangrijk thema onderbelicht: hoe overbruggen we verschillen, hoe dichten we de kloven in de samenleving.

Zelf heb ik de periode van verkiezingscampagnes altijd erg leuk gevonden. Toch is er ook iets dat mij wel tegenstaat: het voortdurend tegen elkaar opbieden, het vergroten van tegenstellingen. Juist in een tijd waarin we voor grote maatschappelijke vraagstukken staan zouden de rijen gesloten moeten zijn. Gert-Jan Segers schreef in 2016 een boek met de titel ‘Hoop voor een verdeeld land’. In zijn boek worden de breuklijnen in de samenleving beschreven, maar constateert Gert Jan ook een perspectief van respect en verdraagzaamheid. Dat moet in eerste plaats uit de mensen zelf komen, maar de politiek heeft daarbij zeker ook een voorbeeldfunctie.

In mijn ochtendblad werd een onderzoek gepubliceerd over het imago van lijsttrekkers. Gert-Jan Segers is dan misschien niet de politicus met wie de gemiddelde Nederlander het liefst een biertje gaat drinken, maar scoort wel erg hoog als het gaat om ‘weten wat er speelt in de regio’, ‘zou ik graag als buurman hebben’ of ‘zou ik met een gerust hart op kinderen laten passen’. Het is een imago van betrouwbaarheid en deskundigheid, en zo ken ik ook Carola, Joël, Carla, Eppo, Stieneke en andere ChristenUnie-kandidaten. Zij geven mij vertrouwen, en ik geef ook daarom graag mijn stem op 15 maart aan de ChristenUnie!

Roelof Siepel,
Statenlid

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels

« Terug