Nieuwe Natuur

20161206 blog Lloyddinsdag 06 december 2016 13:00

In oktober 2013 is provincie Flevoland gestart met het programma Nieuwe Natuur. Sindsdien hebben ondernemers, bewoners, terrein beherende organisaties en gemeenten uit Flevoland plannen voor toegankelijke en beleefbare natuur ingediend.

Belangrijke thema’s in het programma zijn de verbinding tussen mens en natuur en natuur dicht bij de mensen. Dit jaar zijn 22 projectvoorstellen goedgekeurd, die op 14 verschillende locaties in Noord- Oost- en Zuid Flevoland uitgevoerd zullen worden.

De achterliggende gedachte is dat nieuwe natuur ontstaat vanuit de behoefte van Flevolanders, dichtbij hun eigen woonomgeving ligt, door de betrokken burgers en organisaties zelf wordt beheerd en dat het de groene kwaliteit van Flevoland verbetert. Omdat de ChristenUnie de natuur wil terugbrengen waar het hoort, namelijk in het hart van de mensen, steunen wij het programma Nieuwe Natuur.

Ik heb zelf afgelopen juni een prachtig project bezocht. ‘De gouden randen langs de Pampushout’ is een strook wetland bestaande uit open water en rietland dat grenst aan Almere Poort, Almere Pampus en Noorderplassen West. Een zelfstandig leefgebied voor moerassoorten als de bever, de ringslang en zelfs de otter. En dus ook een prima recreatiegebied voor de mens.

Lloyd Ferdinand
Lid commissie Duurzaamheid

De fractieleden van de ChristenUnie schrijven bij toerbeurt een persoonlijke blog. Hierin komen onderwerpen aan de orde die hen bezig houden en die zij belangrijk vinden. Wilt u reageren, stuur dan uw bericht aan ons fractiebureau.

Labels
Weblog

« Terug

Archief > 2016 > december

Geen berichten gevonden