Berichten geschreven door Rob van Lummel

 1. tulpen en tracktor
  foto Rob.jpg
  Door Rob van Lummel op 18 juni 2021

  Lente

  Ik vind het voorrecht om in de polder te wonen. Elk seizoen ziet de polder er weer anders uit. In de herfst wordt er door de boeren volop geoogst. Volgeladen wagens rijden af en aan, vol met aardappels, wortels, suikerbieten. In de winter komt het land tot rust, dan geniet ik van de vergezichten. En wanneer het lente wordt lijkt het wel of alles ontwaakt uit een winterslaap. Het land komt weer tot leven, er wordt geploegd, gezaaid, beregend. De bomen botten uit, wat dor en dood lijkt te zijn, wordt weer groen. Op de velden komen plantjes tot leven. De tulpenvelden kleuren in de mooiste kleuren. Wanneer je in de vroege morgen buiten loopt hoor je het gezang van de vogels. Tegen de zomer hangen de fruitbomen vol met vruchten. Wat een rijkdom.

  Lees verder
 2. kerstboom closeup.jpg
  foto Rob.jpg
  Door Rob van Lummel op 21 december 2020

  Eenzaamheid

  De laatste jaren houdt het thema eenzaamheid me regelmatig bezig. Zoveel mensen in onze samenleving ervaren eenzaamheid. Dan heb ik het niet alleen over alleenstaande ouderen maar ook over jongeren.

  Lees verder
 3. genieten urkervaart.png
  foto Rob.jpg
  Door Rob van Lummel op 14 september 2020

  Genieten

  De vakantie ligt al weer achter ons. Het warme weer mogen we nog even van genieten. Inmiddels zijn we al weer een poosje terug van vakantie en weer vol goede moed aan het werk. Normaal gaan wij in de vakantie richting het zuiden van Frankrijk, maar dit jaar was alles anders, dus ook onze vakantie. Dit jaar zijn we dicht bij huis gebleven en hebben we genoten van ons mooie Nederland. Daar is nog genoeg moois te ontdekken!

  Lees verder