Berichten geschreven door Jaap Oosterveld

 1. kerk klok tijd
  Jaap.jpg
  Door Jaap Oosterveld op 3 oktober 2022

  De tijd staat stil, maar ook meer…

  Op 2 september 2022 stond de tijd stil in Dronten. Bij het testen van het aan te leggen electriciteitsnetwerk tussen Lelystad en Dronten ontstond een overbelasting waarbij de veiligheidssystemen niet werkten.  Bij wijze van spreken was de stop in de meterkast niet gesprongen. Gevolg: een forse oververhitting. Hoogspanningskabels hingen gevaarlijk dicht bij de grond. Beginnende brand, oververhitting van de bekabeling van de Hanzelijn tussen Dronten en Lelystad en ook in de privésfeer hier en daar schade. De wijzers in de kerktoren van de Open Hof in Dronten stonden stil op 15.10 uur. De treinen tussen Dronten en Lelystad staan ook stil. Eerst dachten we een paar weken, nu wordt al een datum in december genoemd en mogelijk duurt het herstel van de schade nog langer. De overbelasting heeft alles te maken met de aanpassingen van ons elektriciteitsnet juist door de vele zonnepanelen en ook de forse uitbreiding van de windenergie in onze provincie.

  Lees verder
 2. spuisluis
  Jaap.jpg
  Door Jaap Oosterveld op 16 september 2021

  Waterlekkage

  Vanmorgen werd ik overvallen door een waterlekkage in onze keuken en helaas niet de eerste keer. Het werd weer een zoektocht waar het water in het aanrechtkastje vandaan kwam. Zeker was dat er water op een plek zat waar het niet hoorde. Heel vervelend. Zoeken maar…

  Lees verder
 3. foto koeien.jpg
  Jaap.jpg
  Door Jaap Oosterveld op 1 april 2021

  Komen Madrid en Bordeaux naar Flevoland?

  Eind maart had ik een dagje ingepland om mij, via een digitaal congres, meer te verdiepen in de nationale omgevingsvisie. Er werden 500 deelnemers verwacht. Dat bleek wat somber. Het zijn er 2500 geworden. Volop aandacht voor dit onderwerp dus. Er kwam die dag nogal wat voorbij: stikstof, woekerende planten, natura 2000, eiwitten, velden met zonnepanelen, schapen, bomen enz. enz.

  Lees verder
 4. foto dijk noordoostpolder.JPG
  Jaap.jpg
  Door Jaap Oosterveld op 23 juni 2020

  Coronapondjes

  Een van de uitdagingen in deze coronatijd waarin veel mensen thuiswerken en minder bewegen is om toch niet uit te dijen. De coronakilo’s wil je niet mee blijven meezeulen toch?

  Lees verder
 5. 200316 blog Jaap.jpg
  Jaap.jpg
  Door Jaap Oosterveld op 17 maart 2020

  Onder de jacobitische voorwaarde

  De afgelopen week werd ik gevraagd om als nieuweling binnen de fractie ook met een zekere regelmaat een blog te schrijven. Niet mijn favoriete bezigheid, maar ok, ik laat mij niet kennen.

  Lees verder

  Labels: ,